perjantai 1. huhtikuuta 2011

Slovenia Maribor, Riikka

Viikonloppu saapuu Mariboriin ja asuntola hiljenee. Opiskelijat lähtevät koteihinsa viikonlopuksi, onneksi meillä on avain joka mahdollistaa kulkemisen asuntolan ja kaupungin välillä. Kouluviikko on mennyt nopeasti, oppilaat valmistelevat toukokuista muotinäytöstä ja luokassa on aika hälinä. Työt alkavat valmistua, silti ensi viikolle on vielä tekemistä, pääsin viime viikolla huovuttamaan ja suunnitelmissa on valmistaa laukku. Kevät etenee vauhdilla, aurinko lämmittää ja puut ovat kukassa.

Paljon kivoja asioita on tapahtunut. Viime viikonlopun vietimme Ljubljanassa jossa tunnelma on hyvin erilainen kuin täällä Mariborissa, turisteja on enemmän ja yöelämä on vilkasta. Tapasimme jopa muutaman suomalaisen matkaajan hostellissamme. Kävimme mm. Henri De Toulouse-Lautrecin taidenäyttelyssä ja Ljubljana Castlessa, näköalahissillä ylös, kävellen ja ihastellen maisemia alas. Matka oli mukava, mutta kiva oli palata myös takaisin Mariboriin jossa meidät tunnetaan kahviloissa.

Olemme opettajien ja oppilaiden kanssa käyneet messuilla esittelemässä koulua ja muutamalla tehdasvierailulla, en tiedä onko se kielimuuri vai kulttuuri ettemme aina tiedä mihin meitä ollaan viemässä. Viime torstaina muutama opettaja kysyi haluaisimmeko lähteä illalla johonkin fashion presentationiin, johon meidän mukava opettajamme oli lähdössä. Kysyimme tarvitseeko tilaisuuteen pukeutua sillä tapahtuma on illalla. ”Ei tarvitse, riittää kun on mukavat vaatteet yllä” oli vastaus. Illalla kävimme syömässä läheisessä pizzeriassa, tapasimme opettajat koulun pihalla, siististi pukeutuneina, lähdimme Celjeen. Pieni epäilys juolahti mieleen, onko tämä muotinäytös? Saavuimme perille kauniin vaalean historiallisen rakennuksen eteen, valospotit häikäisivät taivasta ja autosta ulos astuessamme ensimmäisenä näimme kauniita naisia iltapuvut yllään, siis muotinäytös… Jos olisimme tienneet tämän, olisimme valinneet vaatteemme paremmin, emme voineet kuin nauraa tilanteelle. Muotinäytöksessä oli eri edustajien vaatteita sekä muutamia valmistuneiden oppilaiden töitä. Ilta oli mukava, vaatteet kauniita ja nautimme, esityksen jälkeen tarjoiltiin shampanjaa ja mansikoita.

Tänään pääsimme tutustumaan kahteen lähivaatetehtaaseen, joista toinen oli Escada, tuntuu etuoikeutetulta nähdä kevään 2012 mallistoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti