keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Aktiivipäivä Mariborissa!Tänään oli reissumme ensimmäinen tehdasvierailu. Matkasimme Mariborin toiselle laidalle, missä oli pienehkö lankatehdas, jossa ei suinkaan tehty lankoja vaan värjättiin, puolattiin ja tehtiin nauhoja. Yrityksen toiminnanjohtaja piti meille syventävän kierroksen halki värjäämön, värilaboratorion, toimistojen, puolaamon ja nauhatehtaan. Hän puhui oikein hyvää englantia, josta olimme tyytyväisiä, sillä ennen paikalle tuloamme emme kielimuurin takia olleet aivan varmoja, onko kyseessä lanka-, neulos-, kangas- vaiko värjäämötehdas. Yrityksellä oli monipuolinen ja vaativa asiakaskunta, jonka johdosta heidän laboratoriossansa testataan elektronisesti värjätyn langan sävy. Päätuotanto suuntautui eri vahvuisiin lankoihin, joita käytetään mm. vaateompeluun, mutta myös vaativimpiin olosuhteisiin, kuten autojen istuimiin ja palomiesten asuihin. Yritys vaikutti asiaan paneutuneelta, ja siitä todistuksena heiltä löytyi puolen kymmentä sertifikaattia.


Vierailumme jälkeen uusi tuttavamme Zala johdatti meidät syömään Mariborin parasta jäätelöä lämpimän päivän (veikkaus: ainakin 18C !) kunniaksi. Muutaman mutkan kautta vielä teelle, ja kipin kapin takasin dormille, jossa oli iltaohjelma teki jo soudcheckkejään.

Iltatapahtuma oli ilmeisestikin suunnattu dormimme asukkaille, jotka kaikki ovat tyttöjä, ja opiskelevat
läheisissä kouluissa. Se ei kovinkaan paljon poikennut suomalaisesta koulun juhlasta, paitsi että tällä kertaa välispiikit jäivät vieläkin enemmän ilmaan roikkumaan, kun ei tuo slovenia vielä reilun viikon jälkeen oikein taivu. Heh. Ohjelmiston kohokohta oli kun koulumme ja koulutusalamme oppilaat esittelivät luomuksiaan muotinäytöksissäkin tutuin pyörähdyksin. Muotoilu oli idearikasta ja luovaa, ja pilkettä silmäkulmastakin löytyi yhdestä ja toisestakin tuotteesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti