keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tervehdys keskiviikolle, 9.3.2011 !

Viimeisimpiin tapahtumiin palatakseni..

Leppoisa Lauantai
Neitokaiset nauttivat vapaan aamunsa kunniaksi enemmän tai vähemmän myöhäisen aamiaisen. Eikä tarvittu kovinkaan pitkää mietintähetkeä, kun tuli yhteinen päätös lähteä katsastamaan SzegedPlazan "CinemaTown" ! Löytyikin muuan elokuva alkuperäiskielisenä, englanniksi, ilman dubbauksen iloja! Hurraa! Hauskastipa oli teatterin sali nro 2 tyhjyyttään täynnä. Vain ja ainoastaan meitä varten, otaksun.
Iltasella elokuvan jättämän mielihyvän vallassa vietettiin nautinnollinen ja rentouttava juustoilta. Kynttilöitä ja ihanaa ruokaa. Voiko enää rennommin päivänsä viettää? Vastaan ei. Aamen ja kumarrus rentoutumiselle!

Spa-Sunnuntai
Siinä kello kymmenen jälkeen päiväsaikaan suunnattiin viiden minuutin kävelymatkan päähän Kylpylään. Paikka oli rakennuksellisesti erittäin kaunis (erityisesti ulkoapäin.. täytyy muistaa ottaa kuva!). Tuli mieleen roomalaiset ja kreikkalaiset vai kuka niitä pylväskyhäelmiä vesialtaineen nyt rakensikaan..
"Spa" oli mielenkiintoinen kokemus. Lähinnä lillumista ja kellumista erinäisissä altaissa. Mikäpä siinä. Kumma juttu oli, ettei löytynyt mahdollisuutta uida ns. matkaa. Yksi pienehkö allas oli ilmeisesti varsinaisesti tuota "uimista" varten, mutta joku oli unohtanut kirjoittaa seinään liikennesäännöt. Uimapukuiset kansalaiset kun polskivat sikin sokin toisiaan päin ja ohi ristiin rastiin... ehkä vasta suomessa pääsee seuraavan kerran "ratauinnille"?

Mielenkiintoisa Maanantai
Koululle mars. Kurakatuja litsläts tehtaaseen hop! Ensimmäinen pahainen vihuri pisti säätilaan ytyä, onneksi oli tumput ja myssyt matkassa. Kukaan ei jälleen puhunut englantia, joten tehdasvierailu oli omalla tavallaan surullinen, mutta mielenkiintoinen tapaus! Rakennus ja tilat olivat pölyisiä ja vanhoja, mutta kielimuurin vuoksi jäi avoimeksi moni asia. Unkariksi selostetut koneiden toiminnot kuulostivat joka tapauksessa jännittäviltä!

Tiistaina Emalointia
Taideluokassa oppitunti alkoi meille miellyttävän mehukkaissa tunnelmissa. Luokan pari poikaopiskelijaa olivat leiponeet Naistenpäivän kunniaksi suklaamuffinsseja sekä kookospalleroita!! Hyvänen aika mitä hemmottelua! Suomen opiskelijamiekkoset voisivat ottaa hieman mallia, eikö totta? Emalikorutkin saatiin viimeisteltyä, aurinko paisteli, hymy on moisesta herkässä! Lisää näitä päiviä, kiitos!

..enään on Tänään:
Aamusta ompelun pariin. Jakkua, hametta, paitaa sekä takkia alkaa valmistua! Mukavaa. Vaikka työtilat ja koneet ovatkin kovin erilaisia aiempaan verrattuna, voidaan huomata että helpostipa tuohon omaan Unkarilaiseenkin käsityöläisen penkkiinkin näyttää tottuvan. :) Itsenäistä ja omavaraista työskentelyä. Sehän passaa!
Päivän päätteeksi saimme valmistaa vielä uudet emalikorut, jotka valmistuivat toisena kokemuksena verrattain ensimmäistä vikkelämmin!

Auringonpaistetta lisää, lämpöä lisää, kiitos, niiaus, kumarrus,
Unkarin tyttäret!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti